Hvem er jeg

Siden jeg ved et tilfælde kom til at læse jura, har jeg brændt for den del af juraen, der handler om retfærdighed.

 

Som person engagerer jeg mig meget i det, jeg laver, og jeg gør helst ikke noget halvt. Jeg forbereder derfor mine sager grundigt og møder ikke uforberedt op. En stor del af det at være en god advokat handler om at kende sin sag. Jeg har også en skarp tunge, som findes frem ved passende lejligheder.

Jeg skrev oprindeligt speciale i strafferet, men alligevel har det taget mig mange år at finde min rette hylde. På rejsen hertil har jeg bl.a. været ansat i Justitsministeriet og ved domstolene.

 

Det er som advokat, jeg finder den største tilfredsstillelse, da det er løn i sig selv, at den energi jeg lægger i arbejdet, kommer nogen til gode, der virkelig har brug for det. Derfor repræsenterer jeg mennesker mod systemer – ikke omvendt.

 

Undervejs har jeg opnået stor ekspertise som erstatningsadvokat, primært med arbejdsskadesager, og jeg behandler derfor også stadig civile sager, hvor det giver mening. F.eks. har jeg det sidste år ført flere erstatningssager for handicappede mod kommuner, der uden en rimelig begrundelse har stoppet en mangeårig hjælp. Se mere under afsnittet ”Sagstyper” her på hjemmesiden (under opbygning).

 

Jeg har nemt ved at tale med alle mennesker, blandt andet fordi jeg selv er ”nede på jorden”, og fordi jeg altid har en humoristisk, empatisk og kærlig indgangsvinkel.

 

Jeg har fundet et dejligt inspirerende sted at drive mit firma fra – nemlig Schillerhuset på Nørrebro. Det er et hus fuldt af kreative mennesker, og det giver mig et dagligt kick at færdes i dette miljø, måske fordi jeg oprindeligt ville have været journalist, men også fordi det tilføjer kolorit til den ellers ”støvede juridiske verden”, jeg færdes i til daglig.

 

Privat lader jeg op i mit rækkehus, hvor jeg bor med min mand og vores næsten voksne søn. Hvis jeg ikke laver ting og sager med vores voksne datter. Man kan også møde mig på spinningcyklen eller i Indre By på café med lidt shoppingposer.

Arbejde og uddannelse:

•2014 advokatlofberg

•2013-2014 Adacta Advokater

•2011-2013 Folketingets Ombudsmand

•2008-2011 Fagligt Fælles Forbund (3F)

•2007-2008 Østre Landsret, kst. landsdommer

•2005-2007 Advokatfirmaet Bjørst

•2000-2005 Danmarks Domstole, dommerfuldmægtig

•1998-2000 Justitsministeriet, Civilretsdirektoratet

 

•2007 Møderet for landsret

•1998 Jurist – Københavns Universitet

Charlotte Løfberg

© 2014 advokatlofberg.dk